Vuosi 2022 valtuustossa ja muissa luottamustoimissa

Vuosi 2022 valtuustossa ja muissa luottamustoimissa

Osallistuin vuoden 2022 aikana kaikkiin 12:een kaupunginvaltuuston kokoukseen. Valtuusto käsitteli vuoden aikana kaksi valtuustoaloitettani:

Valtuustoaloite kaupunkiviihtyvyyden lisäämiseksi puita istuttamalla (24.1.2022)

Valtuustoaloite kansallisesta kaupunkipuistosta Espooseen (yhdessä Inka Hopsun kanssa 25.4.2022)

Tämän aloitteen käsittelyn yhteydessä hyväksyttiin myös valtuustotoivomukseni: ”Valtuusto toivoo, että kaupunki käynnistäisi ensi tilassa Luonnon monimuotoisuuden toimenpideohjelmassa esitettyjen luonnonarvopuistojen edellyttämät selvitykset ja yleiskaavallisen tarkastelun, tarkoituksena perustaa neljä luonnonarvopuistoa, jotka voisivat toimia mahdollisesti myöhemmin perustettavan kansallisen kaupunkipuiston perustana.”

Valtuuston kokouksessa 22.8.2022 jätin aloitteen energiakatselmuksen toteuttamisesta energian säästämiseksi. Se käsitellään kaupunginvaltuustossa nyt tammikuussa.

Osallistuin vuoden 2022 aikana 17:ään kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoukseen, joissa tehtiin päätöksiä kymmenistä asemakaavoista sekä mm. käsiteltiin tekemäni aloitteen perusteella laadittu Hepokorvenkallion kompensaatioselvitys, jonka myötä perustetaan lähes 80 hehtaarin laajuinen suojelualue muutaman kilometrin päähän tulevasta datakeskuksesta.

Tammikuussa pidetyissä historian ensimmäisissä aluevaaleissa sain 324 ääntä, joilla ylsin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston varajäseneksi. Osallistuin vuoden viimeiseen aluevaltuuston kokoukseen 13.12., jolloin mm. käsiteltiin hyvinvointialueen talousarvio vuodelle 2023.

Hyvinvointialueen valmius- ja turvallisuuslautakunta, jonka jäsen olen, kokoontui vuoden aikana kerran, 22.11.

Lisäksi eräs monivuotinen projektini eli Bergön lintutorni valmistui viimein monen vuoden soutamisen ja huopaamisen päätteeksi alkuvuodesta 2022. Tein tornin rakentamisesta raha-asia-aloitteen jo vuoden 2018 talousarvioon ja tornihankkeessa oli sen jälkeen monenlaisia yllätyksiä ja käänteitä, jotka ovat nyt onneksi takanapäin. Torni on todella upea, kannattaa käydä katsastamassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s