Lintutorniasiaa: Suvisaariston ja Iso-Huopalahden tornihankkeet etenevät

Kävin helmikuussa keskustelemassa Espoon lintutornitilanteesta ympäristökeskuksen väen kanssa. Kaksi uutta lintutornihanketta näyttää nyt etenevän: Bergö Suvisaaristossa ja Iso-Huopalahti Espoon ja Helsingin rajalla.

Bergön tornista on maininta Bergö-Ramsön luonnonsuojelualueen hoito- ja käyttösuunnitelmassa. Torni sijaitsisi korkealla kalliolla ja sieltä avautuisi näkymä merelle. Torni olisi myös hyvän muuttoreitin varrella. Ympäristökeskuksessa on jo alettu selvittää tornin toteuttamista. Lisäksi kaupunkisuunnittelulautakunnassa, jossa olen jäsenenä, käsiteltiin maaliskuussa Bergön osayleiskaavaehdotusta. Kaava palautettiin uuteen valmisteluun mm. sillä ohjeella, että siihen lisätään ehdotuksestani tornin ohjeellinen paikka. Olen myös tehnyt raha-asia-aloitteen vuoden 2018 talousarvioon sen varmistamiseksi, että tornille löytyy rahoitus.

Tein 2016 kaupungille raha-asia-aloitteen, jossa esitin pienen rahasumman varaamista Iso-Huopalahden tornille. Rahoja ei myönnetty, mutta kaupunki lupautui edistämään tornin toteuttamista neuvottelemalla maanomistajien kanssa (ovat Helsingin kaupunki ja Vermon ravirata). Tätä nyt jatketaan, luvattiin ympäristökeskuksesta. Tornin sijainti on sellainen, että se olisi mahdollista toteuttaa esteettömänä katselulavana. Ja koska paikka on kaupunkien rajalla, ehkä itänaapurin saisi houkuteltua mukaan tornin toteuttamiseen YYA-hengessä.

Nämä ovat pieniä asioita, mutta kuitenkin tärkeitä: tornien toteutuessa lintuharrastuksen ja ulkoilun mahdollisuudet paranevat Espoossa. Torneille on todella tilausta, sillä lintuharrastuksen suosio kasvaa kohisten. Lintutornien suurkuluttajana tiedän, että parhailla paikoilla olevat tornit ovat sesonkiaikoina keväin syksyin todella ahkerassa käytössä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s