Lisää Olaria Olariin

Lisää Olaria Olariin

Pari viikkoa sitten kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että kaupungin ja opiskelija-asuntoja vuokraavan HOASin välinen sopimus Olarin Kuitinmäessä sijaitsevan maa-alan vuokraamisesta irtisanotaan yli 15 vuotta etuajassa. Päätös koskee yhteensä yhdeksää Avaruuskadun molemmin puolin sijaitsevaa kolmekerroksista asuintaloa.

HOAS pyrkii eroon taloista, sillä se haluaa opiskelija-asuntonsa parempien joukkoliikenneyhteyksien ääreen, opiskelijakampusten lähelle. Lisäksi vanhat, 1970-luvulla valmistuneet opiskelijakämpät ovat elinkaarensa päässä. Edessä olisi joko mittava peruskorjaus tai rakennusten purkaminen ja täydennysrakentaminen.

Nyt lähdetään jälkimmäisestä ja se on hyvä asia. Kyseiset Avaruuskadun varren korttelit ovat Olarin ulkoisesti kurjimpia. Ero arkkitehti Simo Järvisen 1960-luvun lopulla piirtämään ja myöhemmin ensiluokkaisena lähiörakentamisena palkittuun Vanhaan Olariin eli ”Ylikseen” on silmiinpistävä. Vähän alhaisemmalla kunnianhimolla toteutettu Kuitinmäki I -asemakaava Kuunkadun pohjoispuolella on sekin pääosin onnistunut.

Olariin tarvitaan lisää Olaria. Tämä tarkoittaa Olarin parhaat ominaisuudet tunnistavaa ja toivottavasti niitä korkeatasoisesti täydentävää suunnittelua, jonka tavoitteena on mahdollisimman viihtyisä asuinympäristö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s