Sanat vastaan teot – tosiseikkoja Hanikan luontoalueen kaavoituksesta

Sanat vastaan teot – tosiseikkoja Hanikan luontoalueen kaavoituksesta

”Ei asuntoja luontoalueelle” – Kokoomus tyrmää Hanikan rakentamisen.

Näin otsikoi Länsiväylä Kokoomuksen kannanoton torstaina 23. maaliskuuta, kun kuntavaaleihin on aikaa vähän yli kaksi viikkoa.

Länsiväylän uutisessa jää kertomatta Hanikan kaavakäsittelyn kannalta keskeinen tosiseikka: kun Hanikan kaavan lähtökohdista ja tavoitteista päätettiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa, jokainen Kokoomuksen jäsen äänesti Hanikan rakentamisen puolesta.

Vihreät esittivät kaavan palauttamista uuteen valmisteluun siten, että Suvisaarentien pohjoispuolinen luontoalue säästettäisiin, mutta äänestys hävittiin. Kokoomus teki sitten esityksen, jonka mukaan samalle luontoalueelle osoitettaisiin ns. tiivis–matalaa rakentamista.

Tämä tapahtui viime marraskuussa. Nyt, alle neljä kuukautta myöhemmin, Kokoomus on nähtävästi kääntynyt vastustamaan omaa päätöstään Hanikan luontoalueelle rakentamisesta. Länsiväylän uutisessa kannanotosta puhutaan tosin ”virkamiesten suunnitelmien” vastustamisesta.

Kokoomus on siis tullut Vihreiden linjoille. ”Kiitos luottamuksesta”, kuten sanotaan.

Luontokin kiittää, sillä Hanikan luontoalue on monella tapaa tärkeä. Suurehkolla kallioisella, mäntyvaltaisella kangasmetsäalueella on luontoarvoja, se toimii ekologisena yhteytenä ja on lisäksi suosittu ulkoilukohde.

Olen itse kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, mutta en pystynyt osallistumaan kyseiseen kokoukseen ja tilallani oli varajäsen Henna Partanen. Hän teki Vihreiden kaupunkisuunnittelutiimin yhteisen työn pohjalta palautusesityksen, joka siis valitettavasti hävisi.

Tässä vielä lainaus kokouspöytäkirjasta:

Käsittelyn kuluessa varajäsen Henna Partanen ehdotti varapuheenjohtajan Kirsi Louhelaisen ja jäsen Paula Pöntysen kannattamana, että kaupunkisuunnittelulautakunta palauttaa kaavalliset tavoitteet uudelleenvalmisteltavaksi siten, että Suvisaarentien pohjoispuolinen, yleiskaavassa A2-alueeksi merkitty asuinrakentaminen poistetaan kokonaan kaava-alueesta.

Julistettuaan keskustelun palautuksesta päättyneeksi, puheenjohtaja Markku Markkula totesi, että koska palautusehdotusta myös vastustettiin, oli siitä äänestettävä.

Hyväksyttiin puheenjohtajan ehdotus, että ne, jotka kannattavat varajäsen Henna Partasen palautusehdotusta äänestävät JAA ja ne, jotka sitä vastustavat äänestävät EI.

Nimenhuutoäänestyksessä varajäsen Henna Partasen palautusehdotuksen (JAA) puolesta äänestivät jäsen Paula Pöntynen, varajäsen Helena Haapsaari, varajäsen Henna Partanen, varapuheenjohtaja Kirsi Louhelainen ja jäsen Seppo Salo eli yhteensä viisi (5) jäsentä.

Asian palautusta vastaan (EI) äänestivät jäsen Suvi Karhu, jäsen Stefan Ahlman, jäsen Ulla Palomäki, jäsen Kimmo Oila, jäsen Pirjo Kemppi-Virtanen, jäsen Kai Lintunen ja puheenjohtaja Markku Markkula eli yhteensä seitsemän (7) jäsentä. Jäsen Jukka Lahti oli poissa.

(Palomäki, Oila, Kemppi-Virtanen, Lintunen ja Markkula ovat Kokoomuksen edustajia kaupunkisuunnittelulautakunnassa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s