Espoon kaupunkiradasta: Väittäminen helppoa, oikaiseminen vaikeaa

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka esitti Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa (”Vaatiminen helppoa, ratkaiseminen vaikeaa”, 30.5.2020) väärän väitteen, jota hän ei ole pyynnöistä huolimatta suostunut oikaisemaan.

Ministeri Harakka kirjoitti MAL-neuvotteluihin ja joukkoliikenteen lisätukiin liittyen seuraavasti: ”Hankkeista kauaskantoisin on Espoon kaupunkirata – jonka edellyttämää kaavaa vihreät vastustavat.” Kun huomautin ministerille ystävällisesti, että väite ei pidä paikkaansa, hän linkkasi Länsiväylän uutisen, joka käsitteli Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavaa, ja kysyi: ”Mikä meni väärin?”

Väärin meni se, että kaupunkirata ja edellä mainittu yleiskaava eivät varsinaisesti liity toisiinsa. Kaupunkirata on tarkoitus toteuttaa välille Leppävaara–Kauklahti, ja yleiskaava osuu kaupunkiradan piiriin vain lyhyellä matkalla Espoon keskuksessa.

Asian ydin on, että Espoon kaupunkirata ei edellytä uutta yleiskaavaa. Kaupunkiradan suunnitelmat valmistuivat jo 2014, mistä lähtien eduskunnalta on odotettu investointipäätöstä. Hanke on mittava ja valtakunnallinen, eikä toteudu ilman valtion rahahanojen avaamista.

Vihreät ovat ottaneet kaupunkiradan toteuttamisen puolesta aktiivisesti kantaa jo vuosien ajan (mm. 2010, 2012, 2015, 2017, 2018, 2020) niin Espoossa kuin valtakunnallisesti. Olemme yhä samaa mieltä. Vihreiden näkökulmasta radan olisi pitänyt jo olla valmis, mutta on tietysti upeaa, että hanke vihdoin – toivottavasti – edistyy vuonna 2020.

Toisin kuin ministeri Harakka väittää, Vihreät kannattavat lämpimästi Espoon kaupunkirataa. Ministerin esittämä väärä väite on yhä oikaisematta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s