Vihreitä voittoja vuoden 2018 budjetissa

Kaupunginvaltuusto kokoontui torstaina 7.12. päättämään vuoden 2018 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Budjettisopu oli jo aiemmin saavutettu yhtä lukuunottamatta kaikkien ryhmien kesken. Sovun ulkopuolella ovat vain pienpuolueeksi kutistuneet persut.

Vihreiden tavoitteet olivat lasten ja nuorten palveluissa sekä opetuksen laadun turvaamisessa, ja budjetti sisältää tärkeitä Vihreitä voittoja. Niitä oli neuvottelemassa valtuustoryhmämme puheenjohtaja Inka Hopsu. Tässä poimintoja:

Erityisopetukseen ja taiteen perusopetukseen lisätään voimavaroja ja tarjotaan iltapäivähoitopaikka kaikille sitä tarvitseville tokaluokkalaisille. Lasten terapiapalveluihinja nuorten mielenterveyspalveluihin saatiin todelliseen tarpeeseen tulevia lisäyksiä.

Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksujen korotukset torpattiin. Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoon lisättiin resursseja. Lisävaroja osoitettiin myös vähävaraisten lasten harrastustoimintaan.

Pyöräilyä edistetään aiempaa päättäväisemmin: Espoo saa päätoimisen pyöräilykoordinaattorin. Rahaa varattiin myös Länsiväylän pyöräilybaanan suunnitteluun, ja lisäksi talvikunnossapidon parantamisesta tehdään selvitys.

Ympäristökeskukseen palkataan työntekijä edistämään vesiensuojelua – aiemmin Espoon strategiaan eli Espoo-tarinaan oli jo kirjattu vesiensuojeluohjelman toteuttaminen.

Matinkylään rakennettavasta Meri-Matin lukiosta ja Tapiolan Aarnivalkean koulusta päätetään helmikuussa 2018. Matinkylän asukaspuisto palautettiin investointiohjelmaan.

Lopuksi iloinen yksityiskohta: Suvisaaristoon Bergö–Ramsön luonnonsuojelualueelle nousee lintutorni, josta on upea merinäköala. Tein tornin rakentamisesta määräraha-aloitteen keväällä, ja ympäristölautakunta piti ajatusta hyvänä. Aiemmin olin huolehtinut, että lintutorni on mukana Bergön osayleiskaavassa. Tornin rakentamiselle on nyt siis myös valtuuston tuki ja tukku rahaa. Paikkakin on jo katsottu ja rakennuspiirustukset ovat valmiina.

Kokouksen päätteeksi Vihreät jättivät kokouksessa aloitteen paperittomien kiireettömän terveydenhoidon toteuttamisesta Espoossa. Helsingissä tästä päätettiin vähän aiemmin, kohun saattelemana.

Torstaina valtuutetut tekivät joukon budjettiin liittyviä ponsia eli ns. toivomuksia. Ne käsitellään tulevana maanantaina 11.12. kokouksessa, joka on samalla valtuustolle vuoden viimeinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s