Voiko parkkiruudussa asua?

Voiko parkkiruudussa asua?

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa tehtiin espoolaisittain edistyksellinen päätös tammikuussa: Otaniemen opiskelija-asuntojen autopaikkanormia kevennettiin merkittävästi ja se on nyt yhteneväinen Helsingin kanssa.

Päätös tarkoittaa konkreettisesti sitä, että opiskelija-asuntojen autopaikoille varataan aiempaa vähemmän tilaa, jolloin asuntoja on mahdollista tehdä enemmän. Päätös tarkoittaa myös sitä, että autopaikkojen rakentamisesta aiheutuu pienempi kulu, mikä välittyy asuntojen vuokriin (ne laskevat).

Voitto opiskelijoille ja paremmalle kaupungille!

Paitsi että ei ihan. Kun Espoon kaupunginvaltuusto päätyi puimaan opiskelija-asuntorakentamisen vauhdittamista valtuutettu ja kansanedustaja Kari Uotilan (vas) aloitteesta, alkoi kiihkeä puhe autopaikkojen puolesta – ja käytännössä siis kohtuuhintaisen opiskelija-asumisen lisäämistä vastaan.

Keskustelua käytiin pitkään ja paljolti väärinkäsitysten ja väärän tai olemattoman tiedon perusteella. Muisteltiin omia opiskeluaikoja, jotka olivat 1960- tai 1970-luvulla, ja Karhulasta saakka sukuloimaan tulevaa perhettä, joka ei löydä vanhalle Corollalle paikkaa (tässä sekoitettiin iloisesti vieraspysäköinti ja asukaspaikat).

Lopulta äänestettiin toivomuksista, joita oli laatinut valtuutettu Uotilan lisäksi valtuutettu Saara Hyrkkö (vihr).

Uotila: Selvitetäänkö, voisiko autopaikoilta vapautuvaa tilaa käyttää opiskelija-asuntojen rakentamiseen Otaniemessä? Kokoomus ja persut sanoivat EI ja tämä riitti enemmistöön joidenkin äänestäessä tyhjää.

Hyrkkö: selvitetäänkö, voisiko Espoossa olla erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien varrella vähemmän autopaikkoja opiskelija-asunnoille, tai jossain jopa kokonaan autotonta opiskelija-asumista (sellainen kohde on aiemmin kaavoitettu Tapiolan Tuuliniittyyn)? Taas EI, mutta nyt autopaikkoja puolustivat kokoomus, persut, demarit, rkp, kepu ja kd.

Valitettavasti on niin, että parkkiruudussa ei voi asua.

Opiskelija-asuntojen toteuttaminen Espooseen on ollut takkuista. Valtuuston enemmistö, kokoomuksen ja persujen johdolla, välitti eilen synkän viestin: kun pitäisi tehdä tärkeitä linjauksia, joilla kohennetaan asuntopulasta kärsivien opiskelijoiden tilannetta, autopaikoista huolehtiminen on tärkeämpää kuin sen varmistaminen, että opiskelijoille syntyy enemmän kohtuuhintaisia asuntoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s