Voisiko Iso-Huopalahdelle kohota lintutorni?

Jätin maaliskuussa raha-asia-aloitteen lintutornin rakentamiseksi Iso-Huopalahdelle, Espoon ja Helsingin rajalle.

Iso-Huopalahti ja Laajalahti muodostavat laajan vesialuekokonaisuuden, joka kerää sekä pesiviä että muuttavia kosteikkolintuja. Alue kuuluu BirdLifen luokittelemiin kansainvälisesti tärkeisiin lintualueisiin (IBA).

Iso-Huopalahden täyttömäki polkuverkostoineen on linnustoltaan kiinnostava kohde, mutta lintuharrastuksen mahdollisuudet alueella kaipaisivat parantamista. Alueen linnustoa on vaikea havainnoida alueen eteläreunalla kulkevan moottoritien johdosta. Ruoikko ja rantapuusto estävät lintujen tarkkailun lukuun ottamatta muutamaa vähäistä kohtaa lahden perukassa aivan vesirajassa.

Lahden rannassa kaupungin rajalla sijaitseva lintutorni palvelisi pääkaupunkiseudun useita tuhansia lintuharrastajia sekä alueella liikkuvia ulkoilijoita. Torni tukeutuisi alueen nykyiseen ulkoilupolkuverkostoon. Tornin tulisi vastata kooltaan alueella retkeilevien tarpeita. Olisi tärkeää suunnitella torni esteettömäksi. Koska torni sijaitsisi Espoon ja Helsingin rajalla, se olisi mahdollista toteuttaa myös kaupunkien yhteistyönä.

Esitän raha-asiain aloitteena, että vuoden 2017 talousarvioon varataan erillinen 35 000 euron määräraha lintutornin rakentamiseksi Iso-Huopalahden rantaan kaupunkien rajalla.

Syyskuussa ympäristölautakunta käsitteli asiaa ja otti lintutornihankkeeseen positiivisen kannan.

Nyt toivon, että kaupunki tosiaan on aktiivinen ja neuvottelee lintutornin rakentamisesta maanomistajien kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s