Valtuustopuheeni Kehä I:n kattamisesta 21.12.2015

Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut,

Kehä I:stä ehdotetaan laitettavaksi tunneliin muutaman sadan metrin matkalta. Samalla rinnakkainen Keilaniementie muutettaisiin kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi. Lisäksi rakennettaisiin kaksi eritasoliittymää. Tieinfra eli autokaupunki siis kasvaisi hankkeen toteutuessa huomattavasti.

Jossain hamassa tulevaisuudessa tunnelintynkää jatketaan – ehkä. Mutta milloin tämä tapahtuu vai tapahtuuko lainkaan?

Hankkeen kustannuksia on karsittu ja kiitokset siitä virkamiehille. Riskit kustannusten kasvamisesta ja hankkeen taloudellisesta kannattamattomuudesta ovat kuitenkin yhä todelliset.

Meille valtuutetuille ei myöskään ole esitetty suunnitelmaa kadusta ilman tunnelia, vaikka olemme sitä selväsanaisesti edellyttäneet.

ELY-keskuksen vaatimat massiiviset tiejärjestelyt, joita tämän hankkeen myötä oltaisiin toteuttamassa, edustavat kaupunkisuunnitelun kannalta synkkää eilispäivää, eivät iloista tulevaisuutta.

Ei myöskään ole kohtuullista, että lasku näistä tiejärjestelyistä sekä tunnelin ylläpidosta maksatetaan Espoolla.

Kuten valtuutettu Partanen osoitti, tunnelin ja eritasoliittymien rakentamisen sekä tieinfran merkittävän kasvattamisen myötä ei syntyisi sellaista viihtyisää kaupunkia, jossa on mukavaa ja turvallista jaloitella, pyöräillä tai vaikka vain katsella merta.

Keilaniemeen on tärkeä saada asumista. Fortumin tornin muuttaminen asuinkäyttöön etenee jo. Uusia asuinrakennuksia voi nousta Keilaniemeen myös siinä tapauksessa, että Kehä I:stä ei laiteta tunneliin.

Kannatan valtuutettu Särkijärven tekemää hylkäysesitystä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s