Draamaa kaupsussa

No, oikeastaan vain “draamaa”. Tarkoitan tätä uutista, jossa kerrotaan, että Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta, jossa olen jäsenenä, joudutaan erottamaan ja sitten kokoamaan uudelleen siten, että yhden jäsenen tilalle valitaan toinen.

Lautakuntaan nimitettiin virheellisesti perussuomalaisten edustaja, joka oli nimityksen aikaan töissä kaupunkisuunnittelukeskuksessa. Kuntalain mukaan näin ei voi tehdä. Asia on yksiselitteinen, mutta silti virhe pääsi tapahtumaan.

Nimitys on muodostunut ongelmaksi ja tilanne vaikeaksi, koska kyseinen jäsen on kieltäytynyt eroamasta.

Tapaus on käsittääkseni hyvin poikkeuksellinen. Nyt sitä sumplii erillinen selvitysryhmä. Lopulta valtuusto tekee päätöksen selvitysryhmän ehdotuksen pohjalta. Sen taas voi jo ennustaa: lautakunta erotetaan ja sitten kootaan taas.

Turhaa työtä, mutta näin se on lain mukaan hoidettava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s