Viheryhteyksillä ei ole arvoa Espoossa

Sivujuonteena Blominmäen jätevedenpuhdistamon valtuustokäsittelyssä esitin tänään Espoon valtuuston kokouksessa toivomuksen, että Blominmäen jätevedenpuhdistamon rakentamisen yhteydessä huolehdittaisiin siitä, että viheryhteydet Keskuspuiston ja Nuuksion kansallispuiston välillä turvataan kunnolla.

Espoossa viheryhteydet ovat katkonaisia, ja tässä olisi ollut erinomainen tilaisuus huolehtia tästä tärkeästä asiasta, jota niin kaupunkisuunnittelulautakunta, kaupunginhallitus kuin ympäristöviranomaiset ovat selväsanaisesti edellyttäneet. Toivomukseni kuului:

“Valtuusto toivoo, että asemakaavavalmistelun yhteydessä tutkitaan vihersiltojen osalta erilaisia vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia, mukaan lukien mahdollisuus toteuttaa osayleiskaavassa vaadittu ekologinen yhteys kaava-alueella siten, että Kehä III nostetaan pitkälle sillalle tai painetaan osittain tai kokonaan maan alle. Siltaratkaisuissa on kiinnitettävä erityistä huomiota liikennemelun suojaukseen.”

Ei siis kovin kummallista: selvitetään eri vaihtoehtoja ja se, mitä ne maksavat. Useiden tutkimusten mukaan viheryhteyksien toteuttaminen silloin tai alikulkutunnelein maksaa itsensä takaisin, kun kolarit ja niiden aiheuttamat ihmisvahingot ja aineelliset vahingot vähenevät. Myös eläinlajien ja niiden elinympäristöjen suojeleminen on laskettava lisäarvoksi.

Toivomukseni meni nurin aika selvin äänin kokoomuksen ja RKP:n äänestäessä yhtenä rintamana EI. Siis: viheryhteyksistä huolehtimisella ei ole Espoon valtuuston enemmistön mielestä arvoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s