Metro tuo lähiluonnon entistäkin lähemmäksi

Metro tuo lähiluonnon entistäkin lähemmäksi

Länsimetron liikennöinnin toisena päivänä se oli tehtävä: ensimmäinen linturetki metrolla, Matinkylästä Laajalahdelle Maarin torniin.

Metron myötä tämä Uudenmaan edustavimpiin kuuluva Natura-kohde on selvästi aiempaa helpommin saavutettavissa julkisilla. Sunnuntaina iltapäivällä matka kotiovelta Matinkylästä lintutorniin kiikaroimaan vei vain 24 minuuttia, kun samaan matkaan olisi reittioppaan mukaan kulunut bussilla ainakin 40 minuuttia. Ennen kaikkea metrolla matkustaminen on vaivatonta: liukuportailla tuubiin, toisesta päästä ulos ja askellus perille. Otaniemen eli Aalto-yliopiston metroasemalta lintutorniin kestää jalan alle 8 minuuttia, fillarilla tietysti vielä vähemmän.

Tornissa vihmoi vettä, ja linnut olivat odotettavasti vähissä (onhan jo loppusyksy), mutta ehdin silti havaita mm. 11 uiveloa, 80 isokoskeloa, tukkakoskelon, haapanoita, kanadanhanhia ja isolepinkäisen. Tornin tyvellä on talviruokinta, jossa sini- ja talitiaiset napsivat viimeisiä suupaloja ennen hämärtyvää iltaa.

Lähivuosina rakennettava pikaraitiotie eli Raide-Jokeri helpottaa Maarin torniin pääsyä myös Leppävaaran suunnasta. Espoon ensimmäisen sporan rakentaminen alkaa näillä tiedoin alkuvuodesta 2019 ja se korvaa valmistuttuaan Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöidyn runkolinjan 550.

Kivenlahteen ulottuvan Länsimetron louhintojen odotetaan päättyvän helmikuussa 2018. Tämän hetken arvion mukaan ensimmäinen metro ajaa Kivenlahteen vuonna 2020. Tuolloin metrolla tavoittaa kätevästi esimerkiksi Suomenojan lintukosteikon ja Soukan Kasavuoren kaltaiset luontokohteet.

Lista Espoon luontokohteista löytyy täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s