Finnoon keskuksen asemakaavasta vielä

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti eilen Finnoon keskuksen asemakaavasta. Tein kokouksessa oheisen palautusesityksen, joka kuitenkin hävisi äänin 5 (Vihreät, SDP, Sit.) – 8 (Kokoomus, PS, RKP, Keskusta). Kaava siis etenee nähtäville, siitä annetaan muistutukset ja lausunnot ja tämän jälkeen lautakunta käsittelee kaavan uudestaan.

“Lintukosteikon länsilaidan kupeeseen suunniteltu rakentaminen muutetaan asuinrakentamisesta esimerkiksi toimistorakentamiseksi tulevien asukkaiden ja äänekkään lokkikolonian välisten yhteenottojen ehkäisemiseksi ja sen varmistamiseksi, että kosteikon linnustoarvot pystytään säilyttämään.

Kosteikon suojavyöhyke jää erityisesti korttelin 31129 kohdalla liian kapeaksi, joten suojavyöhykettä on levennettävä. Rakentamisen korkeutta on madallettava 3-kerroksiseksi korttelissa 31129. Lisäksi kaavan toteuttaminen vaiheistetaan niin, että korttelit 31129 ja 31132 rakentuvat vasta viimeisessä vaiheessa.

Kaavan autopaikkanormia tarkistetaan kevyemmäksi Swecon konsulttityön ehdotuksen mukaisesti, jotta voidaan varmistua, että Finnoon keskustasta todella tulee lautakunnan linjauksen mukaisesti ilmastonmuutoksen torjunnan esimerkkialue. Tästä tuodaan lautakunnalle selvitys vaihtoehtoineen ennen seuraavaa käsittelyvaihetta. Kaavaa tarkistetaan myös rakennusten energiasuunnittelun osalta Swecon ehdotuksia noudattaen.

Lisäksi kaavaan lisätään maininta siitä, että lautakunta kehottaa aloittamaan selvityksen Finnoon ja Espoon keskuksen yhdistävän pikaraitiotien kustannuksista ja toteuttamisesta.

Valmistelun aikana täydennetään kaavamääräyksiä niin, että lautakunta voi varmistua luontoselvityksessä esitettyjen lieventämistoimenpiteiden toteutumisesta täysimääräisinä.”

Tässä vielä kokousta edeltänyt blogimerkintäni Finnoosta ja kaavan taustoista. Nyt täytyy toivoa, että lausunnoista saadaan vahvaa tukea kaavan muuttamiselle.

PS. Ennakkoäänestys alkoi tänään – minua voi äänestää numerolla 250!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s