Kosteikkojen hoidossa mennään metsään

Euroopan BirdLifen tänään julkaisema raportti arvostelee Suomen toimia Natura-alueiden ja erityisesti kosteikkojen hoidossa.

Raportti koskettaa myös Espoota, jossa esimerkiksi Matalajärven Natura-alueen heikkoon tilaan pitäisi puuttua välittömästi. Myös arvokkaiden alueiden suojelussa on puutteita: Suomenojan kansainvälisesti merkittävälle lintukosteikolle olisi heti saatava virallinen suojelustatus, vaikka alueella pesiviä uhanalaisia lajeja suojaakin EU-direktiivi.

Raportin pääviesti on se, että EU:n biodiversiteettistrategia, eli luonnon monimuotoisuuden vähenemisen pysäyttäminen vuoteen 2020 mennessä, uhkaa epäonnistua. EU-strategia voi tuntua kaukaiselta, mutta sen noudattaminen on otettava vakavasti myös Espoossa, esimerkiksi suojaamalla Espoonjokilaakson sekä Röylän seudun vuosisatainen kulttuuri- ja maalaismaisema liialta rakentamiselta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s