Kuntavaalit 2012 – olen ehdolla Espoossa

Minua kysyttiin elokuussa ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Olin pitkäksi venähtäneen värväyspuhelun jälkeen hämmentynyt, mutta lupasin harkita asiaa. Parin viikon puntaroinnin jälkeen päätin ryhtyä hommaan.

Kuka olen? Olen 35-vuotias syntyperäinen olarilainen ja nykyinen matinkyläläinen. Ammatiltani olen freelance-toimittaja ja levykauppias. Toimin Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen eli Tringa ry:n hallituksessa ja päätoimitan Tringa-lehteä. Vihreiden jäsen olen ollut pari vuotta. Luonnonsuojeluasioista olen ollut kiinnostunut paljon kauemmin.

Suojeluasiat ovat kampanjani kärjessä. Yhtä lailla aion puhua ekologisen, järkevän, viihtyisän ja luontoarvojaan kunnioittavan kaupungin puolesta. Espoo tarvitsee suojelua vähäjärkiseltä kaavoittamiselta – tästä hyvä esimerkki on Histaan suunniteltu autokaupunki, jonka kaava kaikeksi onneksi kaatui.

Toisaalta esimerkiksi Suomenoja tarvitsee suojelua Espoolta, joka uhkaa ylimitoitetuilla ja hätiköidyillä kaavasuunnitelmillaan kansainvälisesti arvokasta lintukosteikkoa.

Huolenani on myös paljon kohuttu syrjäytyminen, jota Matinkylässä kohtaa aivan liikaa.  Ehkä aika on kullannut muistoja, mutta kun teini-ikäisenä kävin Matinkylän yläastetta, kouluarkena dokaaminen olisi ollut aivan tavatonta. Nyt se näyttää olevan joillekin aivan normaalia ja jokapäiväistä toimintaa.

Tänään luin ihmetyksen vallassa erään kokoomusnuoren blogikirjoitusta, jonka otsikko välitti kirjoittajan hätää peräti kahden huutomerkin voimin: “Ei lisää rahaa syrjäytyneille!!” Olen täysin päinvastaista mieltä. Syrjäytymisongelman hoitoon tarvitaan lisää rahaa ja ennen kaikkea käytännön toimia. Espoolla on siihen varaa – mutta Espoolla ei ole varaa menettää yhtään ihmistä päihteiden, toimettomuuden ja työttömyyden kierteeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s